Voorzichtigheid omtrent vertrek pastoor Wilson

Pastoor Simon Wilson leidt de mis in de kerk van Groot Kwartier niet meer. Hij kreeg van bisschop mgr. Luis Secco een sabbatical, oftewel een periode waarin hij zijn gewone beroepsbezigheden onderbreekt. Dat bevestigt de secretaris van het Bisdom Willemstad, broeder Franklin Clemencia.

Volgens plannen zou Wilson in de Kathedraal van Pietermaai de Reina di Santísimo Rosario-mis leiden. Dit gaat dus niet door en pastoor Stanislaw Cupak blijft daar. Wilson was twee zondagen geleden niet aanwezig bij de kerk van Groot Kwartier, La Birgen di Carmen, en wordt nu vervangen door pastoor Morrison La Porte, die ook belast is met de kerk van Suffisant. Het vertrek van Wilson is pas vanmiddag officieel door het bisdom bekendgemaakt. Er doen al weken geruchten de ronde dat de pastoor iets zou hebben gedaan dat ‘onacceptabel’ is voor de Katholieke Kerk, in die zin dat hij een relatie zou hebben (gehad) met één of meerdere personen, en dat hij hierom naar het buitenland zou zijn gestuurd.

Clemencia bevestigt desgevraagd dat Wilson nog op het eiland is. De reden voor zijn sabbatical is niet bekend. Het bisdom vergaderde hierover enkele dagen en heeft vanmiddag in het officiële persbericht niets over de reden gezegd.