Verdachte in moordzaak; Pretu blijft in hechtenis

Het hof van Curacao heeft vanmiddag besloten dat de man Luigi F.. alias Pretu de behandeling van zijn zaak in hechtenis zal moeten afwachten. Pretu zit vast in verband met de moord op Raul ‘Bolle’ Martinez die weer verband zou hebben met de moord op de partijleider van Pueblo Soberano Helmin Wiels. Het opheffings-/schorsingsverzoek van raadsvrouwe Marije Vaders is door de rechter afgewezen.

Raadsvrouw Marije Vaders was al helemaal niet te spreken over de eerdere beslissing van de rechter-commissaris. Die vond dat ‘Pretu’ terecht in voorarrest de behandeling van de zaak afwacht. Vaders is echter hiermee niet eens, aangezien er geen bewijzen zijn dat ‘Pretu’ betrokken was bij een moord. Zij ging hiertegen in beroep. Het Openbaar Ministerie heeft totnogtoe niet kunnen aantonen dat hij ook maar iets te maken heeft met de moord op Raul ‘Bolle’ Martinez. Bovendien is zijn cel in de marinekazerne waarin Pretu de behandeling van de zaak afwacht, niet geschikt.
Vanmiddag is aldus besloten dat Pretu moet blijven zitten waar hij zit voor de duur van het nog altijd lopende onderzoek in de bovengenoemde moordzaken.