Unieke historie van Curacao

De Nederlandse Antillen waren ooit een kolonie van het Nederlandse koninkrijk. Ondanks hun onafhankelijkheid, worden ze nog steeds gekend onder de naam “Nederlandse Antillen ‘, die bestaan ​​uit Aruba, Bonaire, Curacao en nog meer kleinere eilanden. Curacao, het grootste van de eilanden, bestaat uit 444 vierkante kilometer en 142,000+ inwoners.

Papiamentu

Er worden meerdere talen gesproken in Curacao, waaronder Nederlands en Engels natuurlijk verwacht worden. Wat onverwachter, is de taal Papiamentu , een Portugees accent dat daar wordt gesproken, Waar waarschijnlijk de Naam “Curacao vandaan komt”. Curacao zou in het Portugees “hart” betekenen en werd zo genoemd aangezien het het centrum van handel was voor de Portugezen.

Bovendien staat Curacao erg bekend om de mooie stranden, zoals het Baya, Porto Marie en Seaqaurium strand waar vele toeristen kunnen snorkelen en scubadiven. Jaarlijks bezoeken 400,000 toeristen Curacao om van zulke en andere attracties te genieten, zoals windsurfen, aangezien er daar sterke winden zijn, maar het water warm is, vanwege het Caribbische klimaat. Er wordt af en toe gezegd dat op Aruba, een eiland dicht bij Curacao in de buurt, het hele jaar geen momenten zijn zonder wind.

olieraffinaderij

Rond de 150 jaar geleden, was er een kleine economische crisis, toen het centrum van slavenhandelaarij in Curacao was verboden. Maar hun welvaart kwam weer terug, samen met de welvaart van Aruba, toen er olie werd gevonden in Venezuela, een dichtbij liggend land voor de Nederlandse Antillen. Sindsdien worden er in oliefabrieken meer dan 320,000 vaten met olie geproduceerd. Ondanks de vele voordelen van het winnen van olie, hebben de burgers van Curacao ook vaak wat te klagen, aangezien het milieu ernstig betast wordt.

Tegenwoordig kunt u al voor minder dan 700 euro per persoon naar Curacao vliegen en een week lang genieten in tophotels. Om meerdere redenen, die zonet zijn genoemd, kunt u uw geld besteden aan een leuke vakantie met familie.