Trouwen op Curacao

Als u van een Caribische bruiloft droomt dan is Curacao bij uitstek uw ideale bestemming op het ja-woord tegen elkaar te zeggen. Wat dacht u van een bruiloft op een parelwitte strand? Of uw bruiloft in een monumentaal landhuis.

WAAROM TROUWEN OP CURACAO?
In de Caribbean zijn er tal van tropische eilanden, maar waarom zou u juist voor Curacao kiezen als bestemming om te trouwen?
Oh, wat is het nou zou fijn dat op Curacao jezelf gewoon in de Nederlandse taal kunt uitdrukken. Dat is ongetwijfeld de reden nummer 1 om voor Curacao te kiezen, zodat iedereen elkaar kunnen verstaan. Verder maakt Curacao deel uit van het Koninkrijk, waardoor de trouwformaliteiten sneller gerelegd kunnen worden.
Verder onderscheid Curacao zich van andere Caribische eilanden door de tal van trouwlocaties. Een groot aantal hotels beschikken zelfs over trouwlocaties aan strand. Verder zijn er ook tal van exotische lokaties die geschikt zijn voor uw perfecte bruiloft.
Kosten trouwen op Curacao? Trouwen op Curacao is stukken voordeliger in vergelijking tot Nederland. Natuurlijk komt erbij dat u helemaal naar Curacao moet reizen, maar afhankelijk hoe u de bruiloft heb gepland kan het zelfs nog zo zijn dat de kosten van vliegen naar Curacao gedekt worden.

FORMALITEITEN, PROCUDURES EN DOCUMENTEN
Op Curacao geldt ook dat huwelijken officieel moeten worden aangemeld bij de burgelijke stand van Curacao. Er moet minimaal twee maanden voor de datum van het huwelijk een aanvraag worden ingediend bij de burgelijke stand op Curacao. Deze aanvraag dient schriftelijk te geschieden. De behandeling hiervan neemt gemiddeld twee weken in beslag.
In de schriftelijke aanvraag geeft u aan wanneer en hoe laat u wilt gaan trouwen. In bijlage van de aanvraag voor stuurt u voor zowel de bruid als bruidegom de volgende documenten:
• Kopie van geldig paspoort
• Geboorteakte
• Bewijs dat u niet getrouwd bent (te verkrijgen via de Burgerlijke Stand van uw woonplaats)
• Als u gescheiden bent of weduwe/weduwnaar, dan moet je hiervan ook de betreffende aktes meesturen.

Alle documenten met uitzondering van het paspoort dienen originele documenten te zijn. Deze documenten mogen niet ouder dan 6 maanden oud zijn.
De aanvraagbrief en de bijlagen stuurt u op naar:
Burgerlijke Stand Curaçao (Kranshi)
Afdeling Bevolkingsregister en Verkiezingen (BSB&V)
Roodeweg 42
Willemstad, Curacao
Fax: 005999 4618166 – Tel.: 005999 4341600 – info.bsbv@gobiernu.cw

Indien u gebruikt maakt van een bureau die uw bruiloft gaat regelen, kunt u dit bureau de aanvraag laten doen en coordineren. Dit zorgt voor snelle en soepele afhandeling van de aanvraag.
Tevens dient u volgens de geldende regels van de burgelijke stand van Curacao minimaal 3 dagen voor de bruiloft melden bij de burgelijke stand ten behoeve van de identificatieplicht. Indien u een bureau machtigd, vervalt deze identificatieplicht.

Eenmaal bij de burgelijke stand van Curacao, maakt u kennis met de ambtenaar van de burgelijke stand die de huwelijk gaat voltrekken. Voor een huwelijksceremonie op lokatie heeft u zes getuigen nodig. De getuigen moeten allemaal minimaal achttien jaar zijn en in het bezit van een geldig paspoort.

KOSTEN BIJ DE BURGELIJKE STAND

Kosten van een huwelijk bij de burgelijke stand op Curacao
· Locatie: burgelijke stand te Otrobanda. Van maandag tot en met vrijdag gedurende kantoor uren (08.00 – 16.00); ANG. 132,50.
· Locatie: burgelijke stand te Otrobanda. Van maandag tot en met vrijdag na kantoor uren (na 16.00); ANG. 282,50.
· Locatie: burgelijke stand te Otrobanda. Zaterdag of zondag; ANG. 282,50.
· Op uw eigen locatie (ongeacht dag van de week of tijdstip); ANG. 532,50.
· Kosten van huwelijksakte; ANG 15,00

TROUWLOCATIES OP CURACAO

[Best_Wordpress_Gallery id=”4″ gal_title=”trouwlocaties curacao”]

HONEY MOON OP CURACAO

Pas getrouwd? Tijd voor een honeymoon! Een huwelijksreis is waarschijnlijk een van de bijzonderste vakanties van stelletjes die pas getrouwd zijn. Een nieuw huwelijk vraagt natuurlijk om romantiek, ontspanning en tijd voor elkaar. Curacao is bij uitstek een ideale eiland om lekker van elkaar te genieten in alle rust en romantiek.