Toeristen krijgen eigen ochtendkrant

amigoe-krant-curacao

Toeristen die op Curaçao verblijven, zullen vanaf vandaag over een eigen krant beschikken. Het twintig pagina’s tellende full-color ochtendblad in tabloidformaat, uitgegeven door Uitgeverij Amigoe N.V., zal dagelijks verschijnen en kosteloos via de hotels onder toeristen worden gedistribueerd. De Amigoe Express zal een samenvatting brengen van het reguliere nieuws en ruimte bieden aan lokale toeristische reportages, entertainment en andere ‘handige’ informatie, die het de bezoeker gemakkelijker moet maken zijn weg te vinden. De voertaal van deze toeristenkrant zal hoofdzakelijk het Engels zijn, aangevuld met twee pagina’s ‘Nederlands nieuws’, uiteraard in het Nederlands, en een regionale nieuwspagina in het Spaans. Amigoe-abonnees kunnen vandaag kennismaken met de ‘Express’. De eerste editie van dit nieuwe Amigoe-product is als extraatje toegevoegd aan de reguliere krant.

Met het product Amigoe Express slaat de 128 jaar oude Uitgeverij Amigoe N.V. de weg in van marktontwikkeling en differentiatie in de steeds ingewikkelder wordende wereld van communicatie. Geen overhaast besluit, want voordat de Amigoe Express een feit werd is er onderzoek gedaan.

“We beogen met dit nieuwe product in te spelen op de behoefte van toeristen aan meer informatie. Op Aruba opereren soortgelijke kranten al geruime tijd op succesvolle wijze en vervullen een belangrijke informerende rol binnen de toeristische industrie”, zegt Amigoe-directeur Michael Voges. “Onze toeristenkrant kwam tot stand op basis van recent onderzoek. Uit dat onderzoek bleek dat van de 100 ondervraagde toeristen 73 procent behoefte heeft aan meer lokale berichtgeving en informatie, 63 procent het ontvangen van een gratis lokale krant zeer op prijs zou stellen en dat 81 procent interesse zou hebben in het onder ogen krijgen van lokale advertenties. De Amigoe Express is daar een antwoord op. Een gericht antwoord, dat voor adverteerders in de hospitality-sector heel interessant is, omdat deze krant rechtstreeks bij de doelgroep terechtkomt. Bij wijze van spreken ‘s morgens in het hotel op de kamer wordt bezorgd of naast het ontbijtbordje ligt.”

Het team van Amigoe Express, dat inmiddels is uitgegroeid tot zes medewerkers, werkt nauw samen met de redactie van de reguliere Amigoe. “Alles zit onder één dak en dat maakt dat we slagvaardig kunnen zijn. Gebruik maken van elkaars kennis, maar ook elkaar tippen en aanvullen. En optimaal gebruik maken van de middelen die we tot onze beschikking hebben. Zoals de drukpers, die nu ook voor de Amigoe Express draait”, zo laat directeur Voges weten. “Curaçao in een positief licht zetten, daar gaat het om”, vult Desi Dijkhuizen, de bladmanager van de Amigoe Express, aan. “En een steentje bijdragen aan de ‘Curaçao-ervaring’.”

Bron: amigoe.com