reisadvies-voor-curacao

Reisadvies voor Curacao

Vanaf 24 maart 2021 heeft de Nederlandse overheid Curacao als hoog risicogebied aangemerkt. Dit houdt dan dat alle reizigers vanaf 13 jaar bij terugkomst in het bezit moeten zijn van een negatieve test. Men moet max. 24 uur voor vertrek naar Nederland, dus alvorens in het vliegtuig te stappen, een negatief COVID -19 NAAT (PCR) testresultaat kunnen aantonen.

Verder geldt vanaf 24 maart 2021 ook een thuisquarantaineverplichting bij aankomst in Nederland. Het gaat om een quarantaineperiode van 10 dagen. Op dag 5 kan men zich bij de GGD laten testen. Indien deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode.

Toelatingsvoorwaarden voor alle reizigers
Deze algemene eisen zijn van toepassing ongeacht of u vanuit een land met een laag of een hoog risico afkomstig bent.

  • U bent niet in contact geweest met iemand die binnen 14 dagen vóór aankomst positief is getest op COVID -19. Als dat wel het geval is, moet u verplicht in quarantaine.
  • Tijdens uw reis en verblijf moet u altijd een uitgeprint bewijsstuk bij u hebben van elke verplichte stap.
  • U moet afdoende verzekerd zijn voor medische zorg en eventuele extra kosten mocht u tijdens uw verblijf in quarantaine moeten of ziek worden.
  • Op dit moment worden cruisepassagiers niet toegelaten.
  • Als u niet aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, kunt u bij aankomst in quarantaine worden geplaatst. Dat is volledig voor eigen rekening.
  • Als u een overstap heeft op een internationale gateway, zorg er dan voor dat u zich houdt aan de reisvoorschriften van het desbetreffende land.

De laatste periode gaat het beter op het eiland voor wat betreft het aantal covid gevallen (mindere besmettingen, vaccinatieprogramma loopt aardig). Hierdoor gaat de overheid van Curacao naar alle waarschijnlijkheid een aantal regels van de huidige lock down de-escaleren. De consequenties moeten we nog kijken voor een aantal weken. Het reisadvies van de RIVM moet ook worden aangepast.

Het is nog even geduld om uw reis naar Curacao te boeken.