p5parkerenschiphol

Parkeren op Schiphol Airport

Wat moet je regelen voor een reis naar Curaçao?

Een reis naar Curaçao

Op reis gaan is altijd leuk, maar hoewel het op het eerste zicht als een ontspannende bezigheid klinkt, komen er ook heel wat zaken bij kijken. De voorbereiding van je reis naar Curaçao is essentieel om het beste uit de vakantie te kunnen halen. De volgende tips geven in elk geval al een goed beeld van waar je op moet letten.

Een paspoort of Visa voor Curaçao

Als Nederlander heb je in Curaçao een speciaal paspoort nodig dat meer dan 3 maanden geldig is en ongeveer 6 maanden voor niet-Nederlanders. Een visum is niet persé nodig, maar als je van plan bent in Curaçao te werken heb je wel een aantal papieren nodig. Bij aankomst moet je de reden van je bezoek opgeven en waar je verblijft.

Inentingen nodig?

Voor een verblijf in Curaçao zijn geen inentingen voorzien, maar jezelf voorbereiden op de aanwezigheid van muggen is wel aangeraden. Deze zijn het hele jaar door in het land ‘actief’, dus een anti-muggen product in je koffer meenemen is misschien geen slecht idee. De muggen zijn vooral merkbaar aan het eind van de middag, bij schemer, en blijven ook de hele nacht hangen. Slapen in langere, lichte kleren is een goed idee!

Parkeren op Schiphol Airport

Een vaak goedkope manier om Curaçao te bereiken is via Schiphol Airport. Reserveer nu uw parkeerplaats kan eenvoudig en goedkoop: zo hoef je je tijdens je verblijf geen zorgen te maken over je wagen en kan je hem bij terugkeer gewoon gaan ophalen op de parking. Vooral bij lange reizen is het aangeraden de wagen op de parking van het vliegveld te laten staan, aangezien dit voordeliger uitkomt op de lange termijn!

De munteenheid in Curaçao

In Curaçao betaalt men met de Antilliaanse Gulden – ook wel NAF of ANG. Eén euro is ongeveer 1.99 ANG, de koers is redelijk stabiel en bovendien gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar. Het bedrag omrekenen van NAF naar euro kan eenvoudig door te delen door twee. In het land kun je met Nederlandse pin of pinpas betalen, maar daarvoor moet de kaart in kwestie wel op voorhand zijn vrijgegeven!