Lokale markten op Curacao

Drijvende markten op Curacao
drijvende markt curacao

Tijdens het verkennen van Punda, is het niet te missen de drijvende markt. Overal langs de Sha. Caprileskade, net om de hoek van de Handelskade, vindt u één van de meest beroemde en pittoreske bezienswaardigheden van Curacao. Venezolaanse handelaren verkopen dagelijks verse producten van kleine vissersboten. De authentieke vissersboten van de Venezolanen fungeren als woonruimte tijdens hun verblijf op Curacao. In de buurt van het Jo Jo Correa plein is er vaak een kleine ambachtslieden ‘markt met lokale ambachten.

Nieuwe markt
nieuwe markt curacao

De nieuwe markt is gevestigd in een karakteristieke ronde gebouw achter de Koningin Wilhelmina voetgangersbrug, iets verderop in de straat van de drijvende markt. Lokaal geteelde groenten, fruit en sommige geïmporteerde producten worden verkocht van het bruisende kraampjes in overdekte ronde Punda de centrale markt. Op doordeweekse ochtenden, stad kantoormedewerkers stoppen bij de stands om broodjes gemaakt van vers gebakken broodjes te grijpen. Verschillende kraampjes verkopen ook ambachten uit eilanden in de Cariben.

Marshe Bieuw (de Oude Markt)
Marshe Bieuw curacao

Doe zoals de Curaçaose mensen doen voor de lunch, en genieten van de authentieke lokale gerechten in de beroemde Oude Markt van Curaçao. U vindt het als u met de nieuwe markt en ga rechts een het postkantoor. De hygiëne en de kwaliteit van het eten is uitstekend, de porties zijn groot, en de prijzen kunnen niet worden overtroffen. Zitplaatsen is strikt wie het eerst komt, het eerst maalt, op een paar kleine tafels of lange toonbanken. Elke stand wordt onafhankelijk geëxploiteerd. Let op de kleine schilderijen met landelijke leven van het oude, dat sieren de openingen boven de kookzones.