KLM Curacao Marathon

 

De allereerste editie van de KLM Curacao Marathon zal op zondag 30 november plaatsvinden. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang. Dit hardloopevenement is voor jong en oud, lokaal en internationaal en voert langs een bijzondere route. Inschrijven kan middels de website, maar ook persoonlijk bij de Amigoe.

Er is voor iedereen die wil meedoen een geschikte afstand beschikbaar. Er is een 5 km ‘walk & run’, een 10 km ‘walk & run’, een halve marathon, een hele marathon, een duo marathon, en er is een 15 km trail uitgezet. Het startpunt van de marathon is het Lions Dive & Beach Resort. De halve en hele marathon voeren deelnemers langs de waterkant van Curaçao, over de Koningin Emma pontonbrug en over de Koningin Julianabrug. Ook de Handelskade maakt deel uit van de route.

Hardlopen bevorderen

Stichting Run in the Sun organiseert het loopevenement, in samenwerking met onder andere de Curaçaose atletiekbond. Tevens zal de Koninklijke Nederlandse Marine de organisatie en in het bijzonder de 15 km trail ondersteunen. Hoofdsponsor van het evenement is de KLM. De stichting heeft als doel: de hardloopsport bevorderen voor jong en oud op Curaçao. De positieve invloed van sport en hardloopevenementen kan immers bijdragen aan een verbeterde verhouding tussen bevolkingsgroepen, het stimuleert een gezonde levensstijl en bevordert het toerisme naar Curaçao.

De organisatie is druk bezig met het neerzetten van een hardloopevenement dat voldoet aan internationale standaarden. Zo is er voor elke deelnemer een ‘state of the art’ individuele tijdsregistratie met een computerchip. Elke deelnemer kan erna op internet de eigen tijd bekijken. Elke deelnemer ontvangt een medaille en Event T-shirt ter herinnering. Uiteraard zorgt de organisatie voor voldoende waterposten en medische verzorging en staat de veiligheid van alle deelnemers op de eerste plaats. Het geheel zal in Curaçaose sferen worden aangekleed, zodat het ook een mooie promotie is voor Curaçao als sportieve vakantiebestemming. Gekoppeld aan de KLM Curaçao Marathon 2014 heeft de Stichting Run in the Sun het goede doel ‘Run 4 Shoes!’ geïnitieerd. Elke loper kan bij inschrijving een donatie doen en in elk participerend hotel sportschoenen voor kinderen op Curaçao doneren.