TUI-gratis-omboeken

Geen Curacao en Aruba vluchten vanaf Eindhoven voor TUI

TUI moet helaas van de plannen voor rechtstreekse vluchten van Eindhoven naar Curacao en Aruba afzien. De Nederlandse Autoriteit (lees overheid) is op dit moment niet in staat de voor dergelijke vluchten gebruikelijke 100 procentscontroles op passagiers te garanderen op Eindhoven Airport.

Het besluit hangt samen met een aanpassing van de Luchtvaartwet die in de maak is. Het kabinet wil dat vluchten met een sterk verhoogd risico op drugssmokkel alleen kunnen landen op een vliegveld met voldoende controlefaciliteiten.

Behalve de al genoemde bestemmingen gaat het om Bonaire, Sint Maarten, Suriname en Venezuela.

TUI verplaatst vluchten naar Schiphol
Arke, dat overigens per 1 oktober verdergaat onder de naam van moederbedrijf TUI, liet maandag weten zijn nieuwe vluchten naar de Antillen te verplaatsen naar Schiphol. Dat is de enige luchthaven in Nederland die wel toegerust is om alle passagiers op vluchten van en naar risicolanden te controleren.

‘Geen ongeoorloofde zaken’
Arkefly-manager Hans van de Velde licht toe: “Wij vinden het bijzonder jammer dat wij niet met onze Antillen-operatie vanaf Eindhoven kunnen starten, mede omdat de verkoop tot dusverre uitstekend was.”

“Echter, het is natuurlijk van groot belang dat er geen ongeoorloofde zaken ons land in komen. We hebben ons laten overtuigen dat het in dat kader beter is om onze Antillenvluchten uitsluitend op Schiphol te laten landen.”

Ook andere maatschappijen niet
“De overheid heeft benadrukt dat het ook andere maatschappijen niet zal worden toegestaan de route vanaf Eindhoven naar de Antillen uit te voeren. Anticiperend op nieuwe wetgeving, hebben wij daarom tot onze spijt moeten besluiten om onze voorgenomen operatie vanaf Eindhoven Airport niet aan te vangen.”

Wel andere bestemmingen vanaf Eindhoven
Eindhoven krijgt er met Fuerteventura en Lanzarote wel twee nieuwe bestemmingen bij vanaf 22 november. In de zomer van 2016 komen er ook vluchten bij naar Kreta en Kos, uitgevoerd door TUI.