Duiken op Curacao – een super belevenis

Curacao is een zonovergoten eiland in de Caribische Zee. Curacao kent geen speciale jaargetijden, het is het hele jaar zomer en door de lekker passaatwind heel aangenaam.

Duiken op Curacao

Voor duikers is Curacao een waar paradijs. Curacao is naast haar zustereiland Bonaire een zeer gewilde duikbestemming. Van oorsprong bestaat Curacao bestaat uit vulkanisch kalkgesteente waarop koraal eeuwenlang zich heeft afgezet. Bij de eerste duik is dit al snel te zien. Langs de kustlijn zijn de meest schitterende koraalriffen te bewonderen. Door het adembenemende onderwater natuur is duiken bij uitstek één van de populairste bezigheden op Curacao is.

Wat valt allemaal te zien onderwater?

Er valt heel veel te zien onderwater. Dit kan varieren van prachtige koralen zoals hersen- en waaierkoraal, diverse sponzen en gorgonen, soms volgen hele scholen kleine visjes u in al uw bewegingen tot de vele tropische felgekleurde supermooie vissen. Zo zwemmen in uw onmiddellijke nabijheid trompetvissen, keizersvissen, papegaaivissen en ziet u nog vele andere dieren waaronder murenen, langoesten en als u geluk heeft kunt u tijdens een van uw duiken ook oog in oog komen met een rustig grazende zeeschildpad of de adembenemende schoonheid ervaren van een gracieus voorbij zwevende rog.

Verder heeft Curacao enkele zeer mooie wrakken waarvan de ‘Superior Producer’ bij Willemstad de grootste is. Het voert natuurlijk veel te ver om alles wat u tijdens een duik kunt tegen komen te gaan opsommen.

Er zijn een flink aantal duikscholen waar meestal de mogelijkheid bestaat om een volledige duikuitrusting te huren, ook bestaan er voor duikers speciale arrangementen.

Belangrijk is als u gaat duiken om de geldende regels in acht te nemen. Duikregels zijn internationaal, maar een aantal belangrijke tips voor het duiken op Curacao geldt specifiek voor het eiland.

Duikbrevet halen
Het is mogelijk om in minder dan een week tijd een duikbrevet te halen bij een van de negentien duikscholen die het eiland rijk is. De meeste duikscholen zijn aangesloten bij het
Curacao Diving Operators Association (CDOA). Deze organisatie waarborgt de kwaliteit van de duikopleidingen.