Dolfijn FM Magazine houdt ermee op

Radiostation Dolfijn FM heeft besloten voorlopig te stoppen met het uitgeven van het gratis Dolfijn FM Magazine. Het Nederlandstalige radiostation geeft de huidige, minder gunstige economische vooruitzichten op als de belangrijkste reden hiervoor.

Stationmanager Egon Sybrandy heeft de Amigoe desgevraagd laten weten dat de hoge druk- en distributiekosten het tijdschrift feitelijk nu de kop kosten. Om te voorkomen dat het magazine een verliespost wordt die straks wellicht gaat drukken op de jaarcijfers van het radiostation, is besloten voorlopig helemaal met het magazine te stoppen. “Het gaat gewoon minder. Dat merken wij ook. We zullen zien hoe dit jaar zich ontwikkelt. Wij verwachten in elk geval geen gemakkelijk jaar. Ik sluit ook niet uit dat we het magazine afhankelijk van hoe het gaat dit jaar nieuw leven zullen inblazen. Misschien vanuit een ander marketingconcept”, aldus Sybrandy.

Het Dolfijn FM Magazine, dat in de markt werd gezet als ‘lifestyle- en entertainment magazine met een serieuze inslag’, verscheen op 30 april 2009 voor het eerst in een oplage van 5000 stuks. Het gratis tijdschrift werd gedistribueerd door het Antilliaans Dagblad.

Er zal nog één editie van het tijdschrift verschijnen met daarin een terugblik op de vorige edities.

Bron: amigoe 16 jan. 2013