DAE ‘blij’ met akkoord Insel Air en Surinam Airways

DAE is ‘erg verheugd’ dat Surinam Airways een codeshare-overeenkomst heeft gesloten met Insel Air. Dat laat de luchtvaartmaatschappij weten in een licht cynisch persbericht.

Gisteren werd bekend dat op 18 november een codeshare-overeenkomst ingaat tussen Insel Air en Surinam Airways. De twee luchtvaartmaatschappijen intensiveren daarmee een samenwerkingsverband dat al sinds 2007 bestaat. DAE-directeur Nelson Ramiz laat in zijn persbericht weten dat het wel opvallend is dat de twee maatschappijen haast maken om het akkoord in te laten gaan, een dag voordat DAE start met een verbinding tussen Curaçao en Paramaribo (19 november) ‘terwijl zij beide al zoveel jaar tussen op deze route opereren’. DAE kondigde onlangs aan zelf ook uit te zijn op een samenwerkingsverband met Surinam Airways in de vorm van een interline agreement. Het is niet duidelijk of dit nog doorgaat.

“Als men denkt dit ons verontrust of dat we nu onze strategie voor deze markt gaan veranderen, dan moeten ze echt met iets creatievers komen”, zo meldt Ramiz. “DAE heeft er weer voor gezorgd dat de concurrent tot actie overgaat. Ik houd ervan als onze concurrent ons als een serieuze bedreiging voor zijn operatie ziet en daardoor haast zet achter een akkoord waarmee krachten tegen ons gebundeld worden. Dat is juist goed voor onze klandizie. Deze codesharing en alle andere dingen die Insel Air achter de schermen doet, toont alleen maar dat ze ons zien als een concurrent, en dat ze weten dat wij een beter product, een betere prijs, een beter vluchtschema en betere service te bieden hebben. Wij zijn de beste keus op vluchten naar bijvoorbeeld Paramaribo, Venezuela, Aruba, Bonaire, Miami en Sto. Domingo”, aldus Ramiz.

Bron: amigoe 14 nov. 2012