Coco Balentien van Curacao zet nieuwe record in Japan

Zodra Wladimir Coco Balentien  honkslag in contact met Daiki ENOKIDA ‘s fastball was er geen twijfel : Japan had een nieuwe homerun koning .

En eerste decreet van de nieuwe koning was, dat zijn record totaal was nog niet hoog genoeg .

Balentien stellen de NPB single-seizoen record met zijn 56e home run van het jaar in de eerste inning , daarna sloeg nr. 57 in zijn volgende bij-knuppel van de Tokyo Yakult Swallows ‘ 9-0 overwinning op de Hanshin Tigers op zondagavond om Jingu stadion .

” Ik voel me zo opgelucht nu,” zei Balentien . “Veel van de emoties . Gewoon om te krijgen dit is iets ongelooflijk . Dit is ( iets ) dat niemand in staat was om te doen voor 49 jaar . Voor mij om het te doen , ik kan niet eens uitleggen wat ik nu voel . ”

De 29 -jarige inwoner Curacao brak een vier-weg band met Japanse honkbal legende Sadaharu Oh , Tuffy Rhodes , en Alex Cabrera , die allen 55 , alleen te staan ​​als de nieuwe recordhouder .

” Het is verbazingwekkend dat hij homerun in een tempo van ongeveer eens in de twee wedstrijden , ” Oh zei in een verklaring . ” Dit is veel verder dan een nieuwe NPB staat van dienst en een overweldigend aantal . Ik wil genieten van hoe ver hij het ​​kan overnemen van de volgende 18 games met de fans . ”

Balentien kreeg knuffels van elk van zijn teamgenoten na zijn terugkeer in de dug-out en hield een kartonnen bordje om home run nr. 56 te herdenken . De Zwaluwen , weten hun slugger goed , al had een No 57 bordje klaar toen Balentien ging diep in de derde .

Wat maakte de avond nog zoeter was dat Balentien in staat was om het record thuis in de voorkant van een Yakult schare fans die heeft gezien haar team strijden dit seizoen .

” Het is een stuk van de geschiedenis voor mij al in het park , ” zei Balentien . ” Ik heb gewoon het gevoel dat ik wil dit bijzondere moment delen met de fans . ”

Hanshin fans stond en juichten na de eerste homer Balentien ‘s , een verre schreeuw van de omgeving die vorige uitdagers voldaan aan het record . Die spelers , Randy Bass , die in 1985 54 hit , Rhodos en Cabrera , geconfronteerd weerstand van degenen, die niet willen dat een buitenlandse speler op een van de Japanse honkbal geheiligd merken breken .

Na het raken van No 56 , Balentien blies een kus in de tribunes , waar zijn moeder , Astrid , die in Japan kwamen op donderdag , was vieren . Daarna , ze greep de 57 home run bal toen ze hem zag tijdens de postgame held interview , en later bij hem op het podium .

“Ik ben de gelukkigste moeder ,” zei ze later . “Ik ben zo blij dat God gaf me een geweldige zoon als Coco . ”

Balentien kwam tot de plaat op zondag met een loper op het tweede in de eerste inning en werkte de telling naar 2-1 . Hij scheurde de volgende worp in de tribunes in het linker – centrum , stak zijn armen in de lucht zodra hij zijn knuppel rond ENOKIDA ‘s 137 – kph aanbod gekregen .

” Ik probeerde het punt in te krijgen , ” zei Balentien . ” Ik heb geprobeerd te veel om een ​​huis te raken run de laatste paar dagen , dus vandaag , mijn eerste AB ( at- bat ) , ik zei ik ga ontspannen. ”

Zodra de geschiedenis van het maken 56 was uit de weg , de druk was eraf en Balentien stuurde onmiddellijk een 3-0 slider van ENOKIDA de linker veld lijn voor zijn 57ste homerun van het jaar in de derde inning .

” Toen ik raakte dat 56 , het was, ik heb net een zwaar gewicht van mijn rug , ” zei hij . ” Vanaf dat moment , tot de volgende AB , aan de volgende, aan de volgende, ik voelde me net alsof het een gloednieuw seizoen . Het is gewoon ( als ) mijn eerste paar ABs van het jaar . ”

Balentien ‘s eerste – inning swing bracht niet alleen een einde aan Oh’s aanspraak op de plaat , maar ook sloot het boek op de controverse die het merk heeft omringd voor meer dan twee decennia .

Oh , een voormalige Yomiuri Giants ster en legendarische figuur in Japan , stel het vorige record in de 140e wedstrijd van het seizoen 1964 .

Bass hit 54 homers met twee spelen verlaten in het seizoen 1985 , dat was 130 games, en werd rond geworpen door de Yomiuri Giants , die werden beheerd door Oh, dus dat het record niet kon worden geëvenaard of gebroken , met de Yomiuri catcher zelfs te zeggen ‘ gomennasai ‘ zoals Bas opzettelijk vier wijd kreeg vier keer in de finale .

Rhodes bond het merk laat in het seizoen 2001 en ontving een soortgelijke behandeling van de Fukuoka Daiei Hawks , die, zoals het lot zou hebben , werden beheerd door Oh . Een Hawks coach gaf later toe om niet te willen om het record te zien vallen in buitenlandse handen . Hetzelfde gebeurde met Cabrera , toen hij sloeg zijn 55e in 2002 . Oh , Rhodos en Cabrera alle streden in 140 -game seizoenen .

Seizoenen duren 144 games nu , maar Balentien bereikte 57 in de Zwaluwen ‘ 126ste wedstrijd . Het eigenlijk was de 113e voor Balentien , die het begin van het seizoen miste met een liesblessure leed tijdens het spelen voor Nederland in de 2013 World Baseball Classic .

Zondag was Balentien ‘s 11e multihomer wedstrijd van het seizoen . Het was passend zijn record -setting nacht kwam ter ondersteuning van rookie pitcher Yasuhiro ” Ryan ” Ogawa , die een shutout gooide .

Balentien is het raken van .479 met 16 homeruns en 34 RBIs in games Ogawa ( 14-4 ) is gestart .

Balentien bond het record op woensdagavond tegen Hiroshima Carp werper Kan Otake en ging naar de plaat 13 keer voordat ze uiteindelijk door te breken op zondag tegen ENOKIDA , wie hij werd geconfronteerd met voor de eerste keer dit seizoen .