Checklist watersporten

Checklist watersporten

Op Curaçao valt van alles te beleven. Met name op het gebied van watersporten zijn er tal van opties. Welke activiteit je ook kiest, met deze checklist ga je goed voorbereid het water op!

Duiken en snorkelen
Het mag voor zichzelf spreken dat je duik- en of snorkeluitrusting met je mee gaat! Zorg voor comfortabele zwemkleding en informeer van tevoren of het verstandig is om waterschoenen te dragen. Er zijn verschillende typen snorkelsets. Het snorkelmasker die je over je gezicht draagt zit een stuk comfortabeler dan een los mondstuk.

Windsurfen en Kitesurfen
Voor windsurfen en kitesurfen hebben we allereerst wind nodig. Heb je het nog nooit eerder gedaan? Neem dan eerst les en zorg dat je materiaal passend is bij je niveau. Vergeet geen wetsuit te dragen. Hoewel het erg warm kan zijn, beschermt een wetsuit ook tegen zonverbranding. Zonnebrandcrème spoelt in het water namelijk snel van je lichaam. Er zijn wetsuits voor mannen en ook dames wetsuits, vaak in meerdere maten verkrijgbaar. Een goede zonnebril helpt tegen de felle weerkaatsing van de zon in het water. Het is verstandig om een koord te bevestigen aan je bril, zodat je deze niet kwijtraakt tijdens het sporten.

Wakeboarden
Geen wind? Geen probleem. Wakeboarden behoort ook tot de mogelijkheden! Achter een boot of een kabelbaan ga je als een speer over het water. Een wetsuit beschermt tegen de zon, maar beschermt je lichaam ook als je een harde val maakt op het water.

Eten/drinken
Welke sport je ook gaat beoefenen, zorg goed voor jezelf. Neem voldoende water en eten mee. Tijdens een hele dag sporten in de felle zon raak je al snel ongemerkt uitgedroogd. Bovendien verbrand je een hoop energie, welke je zo snel mogelijk weer moet aanvullen om maximaal te presteren! Zorg dus voor gezonde tussendoortjes die niet te zwaar op de maag liggen. Probeer het drinken van alcohol te voorkomen. Alcohol zorgt voor verdere uitdroging en komt je sportcoördinatie niet ten goede.

Succes met deze tips en heel veel plezier op het water!