Arke naar Curacao en Aruba vanaf Eindhoven

Luchtvaartmaatschappij Arke start op 1 november dit jaar een vliegoperatie vanaf Eindhoven Airport naar Curacao en Aruba.

Arke, onderdeel van reisorganisatie TUI Nederland, zal het hele jaar twee keer per week, op woensdag en zondag, vanaf Eindhoven Airport gaan vliegen. “Hiermee wordt ingespeeld op de trend dat steeds meer vakantiegangers vanuit hun eigen regio naar hun vakantiebestemming willen vliegen en maken dit nu voor het eerst ook mogelijk voor verre bestemmingen,” aldus de organisatie in een persbericht. Arke gaat de vluchten, evenals die vanaf Schiphol, uitvoeren met de Dreamliner. Voor het eerst zal de Dreamliner vanaf een regionale luchthaven in Nederland vliegen. Arke vliegt straks vanaf Eindhoven afwisselend rechtstreeks op Curacao of Aruba. Na een tussenstop wordt er vervolgens naar het andere eiland gevlogen.

Internationaal
Arke opent met de nieuwe verbinding ook de aanval op de Duitse en Belgische markt. De zogenaamde ‘catchment area’ van Eindhoven, met een potentieel van circa 20 miljoen vakantiegangers (bron IATA), betreft zuidelijk Nederland, maar ook het noordelijk deel van België en het westelijk grensgebied in Duitsland. Vanuit Belgische luchthavens worden de Antillen op dit moment niet per rechtstreekse vlucht aangeboden en in Duitsland vliegt alleen Air Berlin vanuit Düsseldorf één keer per week naar Curacao.

Joost Meijs, algemeen directeur van Eindhoven Airport: “We zijn zeer verheugd met de aankondiging dat Arke, een professionele partner van ons, met een uiterst stil en zuinig toestel naar twee nieuwe bestemmingen gaat vliegen.” Hans van de Velde, directeur Arkefly voegt daaraan toe: “Dichtbij huis, minder files, minder stress en goedkoop parkeren; vliegen vanuit de regio heeft voor reizigers buiten de randstad veel voordelen.” Met de uitbreiding van vluchten vanaf Eindhoven Airport vliegt Arke dit jaar voor het eerst negen keer per week naar de eilanden. Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met 3,9 passagiers in 2014. Vanaf Eindhoven Airport wordt er naar meer dan 75 bestemmingen gevlogen