Jazzy debuut Perfect Fourth

summer08-curacao-2

Curacao kent jong muzikaal talent dat zich verrassend fris en boeiend op originele wijze weet te presenteren. Een nog niet bekende samenstelling is de latin jazz formatie Perfect Fourth, onder leiding van percussionist Roderick Volk.

Al vanaf zijn kinderjaren was muziek Volks grote passie. Toen hij in 2003 naar Nederland vertrok om een studie te gaan volgen over marketing-strategieën, werd de verleiding om zich verder te bekwamen in muziek dermate groot dat hij besloot zich aan melden bij het Rotterdams Conservatorium, waar hij in 2008 cum laude afstudeerde. Hij deed ruime ervaring op bij groepen als die van Izaline Calister, het Metropole Orkest, Lucas van Merwijk. Ook als lid van de groep Kuenta i Tambú en het ensemble van Randal Corsen wist Volk zijn grote talenten op overtuigende wijze te tonen.

In een eigen formatie, geheten Perfect Fourth, zal Roderick Volk morgen debuteren tijdens een optreden in Jazz Café Olé Olé in Saliña. Het kwartet heeft een bijzondere bezetting met als overige deelnemers: Rhazul Sebelon op kuarta, die overigens Curaçao zal vertegenwoordigen tijdens een internationale ontmoeting van kuarta-spelers in Venezuela, verder de eveneens veelbelovende musici Joverndrik Kierindongo op bas en Marvin Snijders op drums. Een niet-alledaagse bezetting van talentvolle instrumentalisten die het publiek muzikaal zonder meer zal boeien door een eigen swingend nieuw geluid, waarbij het show-aspect niet ontbreekt.