FDRS eist excuses

Het Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (Fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid, FDRS) eist dat de politici die in de afgelopen periode de stichting hebben beticht van het verkwisten van gemeenschapsgeld hun excuses aanbieden. Dit stelt trekker van het fonds, voormalig Statenlid Malvina Cecilia in een persbericht.

In een persbericht reageert Cecilia op het fonds en het rapport dat overheidsaccountant Soab in opdracht van Financiën-minister José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) heeft laten uitvoeren. Cecilia stelt dat het fonds, maar ook zij persoonlijk, het slachtoffer is geworden van een serie leugens die door politici zoals Gerrit Schotte (MFK), Charles Cooper (MAN) en onafhankelijk lid Omayra Leeflang zijn verspreid.

Cecilia spreekt in dit verband van een oorlog die sinds oktober vorig jaar aan de gang is. “Met hun leugens willen zij de aandacht van het volk weghalen voor waar het fonds daadwerkelijk voor staat. Namelijk zich inzetten voor kinderen van 4 tot 24 jaar oud, die in armoede opgroeien en voorkomen dat zij in de grip van de criminaliteit terechtkomen. In de lokale pers zijn beschuldigingen geuit van malversaties, corruptie, hoge salarissen en andere dingen die het daglicht niet zouden kunnen verdragen. Cecilia constateert dat in het Soab-rapport deze zaken niet aan bod komen, maar dat de bevindingen van het rapport bewust verkeerd geïnterpreteerd worden om haar, Sulvaran, Jardim, maar ook het FDRS in een kwaad daglicht te stellen.

Cecilia weigert in te gaan op de leugens en manipulaties van lokale politici over het fonds en stelt dat zij zich zal blijven concentreren op de werkzaamheden van de stichting. In verklaringen tegenover de lokale media blijft Leeflang benadrukken dat uit het Soab-rapport blijkt dat FDRS niet in aanmerking voor de subsidie had moeten komen. Dit houdt in dat de subsidie terugbetaald moet worden, maar dat ook Cecilia uit haar functie moet worden ontheven, omdat zij nooit bevoegd was om als trekker op te treden.