Erykah Badu en Gladys Knight op Curacao North Sea Jazz Festival

Curacao North Sea Jazz Festival

Erykah Badu en Gladys Knight zijn de meest recente grote artiesten die hun opwachting maken tijdens de vierde editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF).

The First Lady of Neo-Soul Erykah Badu houdt sinds haar debuutalbum Baduizm uitkwam in 1997 de muziekwereld in haar greep. Haar stijl is soms eclectisch en altijd politiek en maatschappelijk geladen. Vanuit jazzperspectief doet de stem van Badu denken aan die van Billie Holiday. Badu heeft duetten opgenomen met onder meer The Roots, Macy Gray, Angie Stone, Will.i.am van The Black Eyed Peas en D’Angelo. In 2010 kwam haar laatste album ‘New Amerykah Part Two’ uit. De eigenzinnige Badu schuwt controverse niet. De zangeres bracht een clip voor de single in omloop waarin ze zich naakt laat neerknallen op de plaats waar John F. Kennedy in 1963 werd vermoord. Badu kreeg een boete voor naaktlopen in het openbaar. Op het podium stelt de Amerikaanse zelden teleur. Ze staat bekend om haar gedreven shows.

Gladys Knight, ook wel de ‘Empress of Soul’ genoemd, is wereldberoemd geworden met haar groep Gladys Knight & the Pips, bekend van de hits ‘I Heard It Through the Grapevine’, ‘If I Were Your Woman’, en ‘Midnight Train to Georgia’. Ook solo scoorde Knight diverse hits. Meerdere van haar solo-albums kregen top-1 noteringen.

In het weekeinde van 30 en 31 augustus zullen naast deze soulzangeressen onder meer Luis Miguel, The Roots, Raphael Saadiq, Los Lobos, New Cool Collective en Esperanza Spalding op het WTC-terrein optreden. Ook de in New York woonachtige Colombiaan Edmar Casteneda treedt op. De harpist is alles behalve traditioneel. Hij mengt latin jazz met traditionele Colombiaanse muziek. Tien jaar geleden verhuisde Casteneda naar de VS en sindsdien is hij een begrip in de jazzwereld. Hij speelde onder meer met trompettist Wynton Marsalis, gitarist John Scofield en saxofonist Paquito D’Rivera.

Momenteel wordt er met het management van diverse artiesten gesproken om de line-up van CNSJF compleet te maken. Ook is de organisatie nog bezig met het voorprogramma dat voorafgaand aan het festival plaatsvindt. Het salsaorkest El Gran Combo de Puerto Rico is al bevestigd voor maandag 26 augustus op het Brionplein. Het festival wordt gesponsord door Fundashon Bon Intenshon.