Curacao International BlueSeas Festival 2015

Op 7, 8 en 9 mei 2015 vindt het gloednieuwe Curacao International BlueSeas Festival 2015 plaats.

Verschillende Blues artiesten verzorgen tijdens dit festival gratis optredens in de straten van Punda en bij de St. Annabaai. Zodoende probeert Curaçao een bijdrage te leveren aan de herleving van Blues muziek op het eiland. Dit is niet de eerste keer, want ook andere muziekstijlen kregen al eerder nieuw leven ingeblazen, zoals Jazz en Salsa. Bekende namen die tijdens het festival optreden zijn: Quinn Sullivan, Kat Riggins, Ana Popovic, Joe Louis Walker, de oorspronkelijke Blues Brothers en de blueslegende Buddy Guy.

Curacao-International-BlueSeas-Festival-2015

LOCATIE

Wat is de lokatie van de Curacao International BlueSeas Festival 2015? De festival vindt plaats in de Historische Pietermaai District. Op donderdag 7 en vrijdag 8 mei 2015, is historisch Pietermaai District dé plek waar het allemaal gebeurt wanneer de wijk gastheer is van het nieuwe gratis straatfestival: Curaçao International BlueSeas Festival.

Dit deel van Willemstad behoorde vroeger tot de hogere klassen, was het na een lange periode van leegstand en verwaarlozing gedurende de laatste decennia van de 20e eeuw vervallen tot een getto. Vanaf 2000, echter, werd er een begin gemaakt de 200-jaar oude herenhuizen en arbeidershuisjes, inmiddels allemaal monumenten, in hun oorspronkelijke staat te herstellen. Sindsdien heeft de buurt een ware metamorfose ondergaan. De nieuwe trendy wijk, vaak het “SoHo” van Curaçao genoemd, is de thuisbasis geworden van tal van idyllische restaurants, hotels, appartementen en suites die zijn bezet door permanente bewoners, toeristen en studenten.

curacao-blueseas-festival-Pietermaai-District-curacao

AANGERADEN ACCOMMODATIES NABIJ PIETERMAAI DISTRICT

pietermaai-smal-apartments   Pietermaai Smal Apartments         scuba-lodge-curacao   Scuba Lodge en Suites

Avila beach hotel curacao   Avila Beach Hotel                              hotel-t-klooster-curacao   Hotel ‘t Klooster

Pietermaai-district-Curacao

Meer info over de Curacao International BlueSeas Festival 2015 en de officiele website van de Curacao BlueSeas Festival