CTB zet zich in voor meer toeristen voor Curacao North Sea Jazz Festival (CNSJF)

De Curaçao Tourist Board (CTB) is met cruiserederij Pullmantur in onderhandeling om tijdens de komende editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) twee dagen op Curaçao aan te meren. Volgend jaar mei wordt Curaçao als opstaphaven ingezet voor het cruiseschip Monarch. Het toerismebureau hoopt zo 2744 extra toeristen aan te trekken voor het populaire jazzfestival dat ook de economie een boost geeft.

Tarzeno ‘Zeno’ Circkens, voorzitter van het Curaçao Tourism and Development Foundation (CTDF), de stichting die het CTB aanstuurt, is blij dat Fundashon Bon Intenshon heeft getekend voor twee extra edities van het festival. Uit onderzoek blijkt dat het CNSJF meer dan 40 miljoen dollar direct voor de lokale economie opgeleverd heeft. Ook trekt het festival toeristen aan. Vandaar de vreugde van Circkens over de volgende evenementen in 2013 en 2014.

Volgens Circkens moet Curaçao het CNSJF omarmen en ernaar streven om het festival het grootste evenement van het Caribisch gebied te maken. De spin-off van het festival is groot. Zo heeft het onder andere Curaçao op de wereldkaart gezet. Tot nu toe steunt het CTB het evenement met marketing in het buitenland. Volgens Circkens zou het toerismebureau met de organisatie van het festival om de tafel moeten gaan zitten om zo te kunnen evalueren welke samenwerkingsmogelijkheden er nog meer zijn.

Fundashon Bon Intenshon investeerde dit jaar 5,6 miljoen dollar, dat was 14 procent meer dan in 2011. In totaal bezochten 5312 toeristen de derde editie van het CNSJF. Dat is meer dan het jaar daarvoor. Artiesten die in 2012 het podium betraden waren gitaarlegende Carlos Santana, Alicia Keys, Marcus Miller, Hershel Rosario, Alain Toussaint en Maná.

Bron: amigoe 31 okt. 2012